Program


Szabó Enikő és zenekara, Köztársaság Bandája

Szabó Enikő és zenekara, Köztársaság Bandája

A népzene és a világzene határán több

A Köztársaság Bandája

"A zenekar célja a magyar népzene modern megszólaltatása, izgalmas átértelmezése akusztikus, népi hangszerekkel. Törekszünk eddig kevésbé ismert dalokat feldolgozni, mai környezetbe helyezni. Hangzásunk jellegzetessége Máté és Gergő virtuóz, elemi erővel ható hegedűjátéka, valamint Veronika különleges énekhangja."
A zenekar tagjai eredendően valamennyien népzenészek, táncházi muzsikusok. Zenénk műfajilag nehezen behatárolható: fiatalos, lendületes, időszerű zene, igazi, jó értelemben vett világzene. A zenekar 2010 őszén alakult. Valamennyien kisiskolás korunkban kezdtünk zenét tanulni, a tagok nagy része több hangszeren is játszik.

Szabó Enikő és zenekara

A mai magyar zenei élet rendkívül sokszínû és érdekes: a stílusok, mûfajok és előadók kavalkádja.
Ennek a színpompának egyik legizgalmasabb előadója-dalszerzője Szabó Enikő és zenekara.

 Első saját lemezével robbantott Szabó Enikő, az egyedi hangú kiváló énekesnő, akit a közönség már számos alkalommal láthatott-hallhatott Ökrös Csaba különböző zenekaraiban, a Tabulatúrában, Balázs Elemér formációjában és más zenekarokban.A művésznő ezúttal egy teljesen egyedi hangvételű, stílusteremtő anyaggal jelentkezik, melynek zenéjét és szövegeit is maga szerezte.
A dalokban a jazz, népzenei, underground és világzenei motívumok is megtalálhatóak. A Szoknyák a porban CD a TOM-TOM Kiadó gondozásában jelent meg.

Ajánló


Vaszi Levente és tanítványa, Vrencsán Anita mindketten olyan előadó egyéniségek, akik leghitelesebb fiatal…

A Meybahar zenekar egészestés programja, külföldről meghívott zenészbarátaik megtisztelő közreműködésével. Harmadik alkalommal a…