Program


Sena Band, Terra Profonda
2

Sena Band, Terra Profonda

Sena Band, Terra Profonda (2017.12.02. 20.00)
 több

Sena, miután tizennyolc évesen Ghánából Budapestre költözött, sok apró lépéssel a magyar könnyűzenei élet egyik ékkövévé vált. Egy játékból elkapott mikrofon és rögtönzés csábította további zenei kalandokra. Nem sokkal később már az underground hiphop/dancehall vezető csapata, a Gimmeshot Crew tagja volt, de emellett a rá jellemző lendülettel szinte mindenbe belevetette magát a funkjazztől (Kamu) a Shakespeare-szonettekig (W. H.Shakespeare Project). Hallhattuk a Barabás Lőrinc Eklektricben, nyolc éve énekel az Irie Maffiában, rendszeresen kooperál DJ Vadimmal, illetve sokszor együtt működik más európai, valamint afrikai és amerikai zenészekkel.

A Terra Profanda 2012 szeptemberében alakult. Látomásos szövegek köré csavarodó, az amerikai blues, a népzene és a jazz határain megszólaló drámai szerzemények születnek a hármas fogat műhelyében. Ahogyan a zenekar neve is sugallja, a zene fontos eleme a föld, a föld-közeli megszólalás. Mivel az élő előadások sokkal inkább hasonlítanak egyfajta három szereplős, tematikus zenefolyamhoz, tehát színházi perfomance-okhoz, mint zenei koncertekhez, talán a drámai blues a leghelytállóbb körülírása a trió muzsikájának. A dalokban többek között szerelemtől elnyűtt matrózok, riadt lovak, sebhelyes, eldurvult vándorok, rossz, ideges, püffedt képű kelet-európai családfők veselkednek neki az éjszakának. S mint lepkék a kifeszített vásznon, mind a Terra Profonda világában rajzanak.

A zenekar tagjai:

Kiss krisztián – koboz, tenor szaxofon, ír buzuki
Szabó Mátyás – gitár, basszusgitár
Lo Buglio Vincenzo – ének

 

Ajánló


Vaszi Levente és tanítványa, Vrencsán Anita mindketten olyan előadó egyéniségek, akik leghitelesebb fiatal…

A Meybahar zenekar egészestés programja, külföldről meghívott zenészbarátaik megtisztelő közreműködésével. Harmadik alkalommal a…