Program


Nana Vortex, Ötödik évszak zenekar
2

Nana Vortex, Ötödik évszak zenekar

A Nana Vortex muzsikája az elmúlt harminc év magyar népzenéjéből és világzenéjéből, valamint Kaszap Atilla korábbi zenekaraiban összegyűjtött élményeiből táplálkozik. Az Ötödik zenekar tagjai több formációban tettek tanúbizonyságot a zene szeretetéről.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 20. péntek, 20:00

Nana Vortex

A Nana Vortex muzsikája az elmúlt harminc év magyar népzenéjéből és világzenéjéből, valamint Kaszap Atilla, a zenekar alapítója korábbi zenekaraiban összegyűjtött élményeiből táplálkozik. Zenéjük az ő útkeresésének eredménye: eklektikus, amennyiben nem tud egy stílus mellett lehorgonyozni, és útkeresés, amennyiben nem kívánja a lezártság illúzióját sugallni; mégis összetéveszthetetlenül koherens, markáns formákon átszűrt sajátos világ. A zenekar nevében a ' ana' a zene metaforája a legelemibb és legősibb hangszerünkre, az éneklésre, dúdolásra utal. A vortex latinul örvényt jelent, amely a produkció zenei világában az egymásba hajló stílusok és hangulatok sokszínűségét sugallja.

A zenekar tagjai:
Jéger Dorottya – ének
Kaszap Atilla – szaxofon, brácsa
Bíró Szabolcs ’Maszkura’ – harmonika, ének
Kövér Kristóf - gitár
Boros Gábor – nagybőgő
Szabó Sipos Ágoston - dob

Ötödik évszak

A természet és az ember folyamatosan változnak. A zene is része ennek a kapcsolatnak és az Ötödik évszak is. A zenekar tagjai több formációban (Lajkó Félix, BudafolkBand, Dresch Vonós Quartett, Magyar Állami Népi Együttes) tettek tanúbizonyságot a zene szeretetéről. Több éves tapasztalat ötvöződik ebben a felállásban. Pozitív, játékos, emberközpontú gondolatok. A zenekar énekesnője Izabelle Caussanel ( F-HU), aki sajátos világával színezi a zenészek stílusát. Akusztikus emberzene világi felfogásban.

Akikkel találkozhatsz:
Izabella Caussanel – ének
Hegedűs Máté – hegedű
Csoóri Sándor “Sündi”- brácsa, hosszúnyakú tambura , koboz, ének
Zimber Ferenc –cimbalom
Szabó Csobán Gergő – bőgő, ének

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!