Program


Magyar Tekerőzenekar jubileumi koncert és bál

Magyar Tekerőzenekar jubileumi koncert és bál

A Havasréti Pál, Bartha Ágoston és Szerényi Béla által alapított zenekar az ország minden tájáról érkező tekerősökből álló magyar népzenei műhely, mely hagyományos módon fúvósokkal és énekesekkel egészül ki.  több

Magyar Tekerőzenekar jubileumi koncert és bál

A Havasréti Pál, Bartha Ágoston és Szerényi Béla által alapított zenekar az ország minden tájáról érkező tekerősökből álló magyar népzenei műhely, mely hagyományos módon fúvósokkal és énekesekkel egészül ki. A zenekart Bartha Zoltán Ágoston, Havasréti Pál és Szerényi Béla alapították 1989-ben Budapesten, az éppen abban az évben elhunyt Bársony Mihály tekerős és tekerőkészítő emlékére. Az egyre több tagot számláló zenekar azon fáradozik, hogy a tekerő évezredes kultúrája ne vesszen el nyomtalanul Magyarországon, s az elsősorban Dél-Alföldön honos hagyomány minél ismertebb és elismertebb legyen. Koncertjeiken a hagyományos dél-alföldi parasztzene mellett megszólalnak a zenekar tagjai által készített feldolgozások, történeti énekek, egyházi népénekek és Európa népeinek tekerős dallamai.

A 30 éves jubileum apropóján megrendezett kétszer 60 perces ünnepi koncert keretében a zenekar régi és újabb összeállításaiból egyaránt hallhatunk ízelítőt, valamint sor kerül a nemrégiben elkészült Dil-dil duda című lemez bemutató koncertjére Végh Andor, Vizin Antal, Dervár Ferenc "Kume" valamint a Misina, és a Tiszta Forrás Zenekar közreműködésével.

A koncertet követő táncmulatságban muzsikálnak a Víg zenészek: Kürtösi Csilla, Fenyvesi Attila, Böröcz Ákos, Takách Gusztáv.

Ajánló


Estas Tonne 2020-as nemzetközi őszi turnéja a járványhelyzet miatt a 2021-es évre tolódva…