Program


Lakatos Róbert és a RÉV, Bahorka

Aktuális előadások18:00 Bahorka Társulat: Pletykázó Asszonyok - Lemezbemutató Koncert

A Társulat több, mint 10 éves fennállásának köszönhetően a lemez zenei anyagát sok év alatt szőtték olyan szép cifrára, amit az általuk megzenésített Weöres Sándor versek, magyar és balkáni népzenei elemek alkotnak, de fellelhető benne a jazzben használt harmóniák és improvizáció is. Játék a múlt és jelen, falu és város, gyermek és felnőtt között.

Három asszony ül a padon hajnaltól alkonyatig és időutazásra viszi a közönséget. Mesélnek álmokról, századfordulós vásárosok különleges alakjairól, gyógyfüvekről, szerelmes leányokról és legényekről, táncoló kecskékről és mindenféle mulatságos dologról! Jóízű népi humorral fűszerezve tálalják, milyen a falu szája.

A társulat saját stílust alakított ki, úgynevezett improvizációs folklórszínházat. Zenével mesélnek, lebontva a színpad és nézőtér közötti határokat, így a közönség is úgy érezheti, velük együtt visszacsöppent egy régi, de mégis valahonnan ismerős és mai érzéseket közvetítő világba.

20:00 Lakatos Róbert és a RÉV

Lakatos Róbert, a sokoldalú, Felvidéki születésű brácsaművész és zeneszerző nevéhez számos meghatározó formáció kapcsolódik, így a Rendhagyó Prímástalálkozó és az Esszencia “népzenei supergroup” is. Zeneszerzőként is rendkívül aktív: több neves színházi és táncos produkciónak, így a Nemzeti Színház Körhinta c. előadásának és a Fitos Dezső Társulatnak, valamint számos zenekarnak, például a Csík zenekarnak szerzett zenét.

Lakatos Róbert és a RÉV zenekar idén lett 15 éves! A 2020-as év évfordulós terveit azonban a pandémiás helyzet derékba törte. A Fonó lehetőséget biztosít ezzel a koncerttel arra, hogy egy ünnepi muzsikálás jöhessen létre, amely során az elmúlt 15 év zenei anyagát mutatja be a zenekar.

Ajánló


A Parno Graszt az egyik legeredetibb, legnépszerűbb, tradicionális cigányzenét játszó együttes: koncertjeiken dinamikus,…

Pszichedelia, noise rock, folk, jazz energikus örvénylésben.

Fonó15 -Makám, Kiende, ifj. Kathy Horváth Lajos Absolom, Peres Andrea