Program


Jazz előszilveszter -Dresch Quartet, Tóth Viktor, Santa Driver
3

Jazz előszilveszter -Dresch Quartet, Tóth Viktor, Santa Driver

Három erőteljes és öntörvényű karakter lép fel a Fonó idei utolsó jazz koncertjén.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. december 30. péntek, 20:00

Dresch Quartet

"Dresch Mihály pedig egyértelműen külön kategória a zenében – és direkt nem zárom műfajokba, mert ha jazz-, folk-, vagy improvizációs muzsikusként jelölném meg, máris elvennék belőle valamiket. Ezzel együtt igen, a népzene és a dzsessz a fő inspirációs bázis, ezekből egy életen át érdemes meríteni, újabb és újabb apróságokat ellesni és a nagy egészbe beépíteni. " (Rácz Mihály, Recorder)

 Tóth Viktor

Az örök mérték örökös keresője, miközben lassan maga is affélévé válik - a honi dzsesszélet megkerülhetetlen etalonjává. Tóth Viktor papíron harmincnégy, de legalább a negyvenesek bölcsességével és szellemi erejével fúj, főként szabadon szárnyaló saját szerzeményeket, ritkábban dzsessz-sztenderdeket.
Amilyen sallangmentes a megjelenése, olyan lényegre törő a szaxofonjátéka, mondhatni, lélekbalzsamzene, akárcsak példaképeié, John Coltrane-é, Hamid Drake-é vagy azé a bizonyos bolgár hegyi pásztoré. S miközben az utóbbi években sorra zsebeli be a szakmai elismeréseket, megmarad földközelinek és következetesen a jövőbe tekintőnek. Amikor csak teheti, a világot kizárja, és visszahúzódik alföldi tanyájára, ahol nemcsak egyedül lehet, de önmaga is, körülötte pedig az éltető természet.

„....Santa Diver napjaink egyik legígéretesebb budapesti zenei formációja: technoid zenei felfogása és lüktetése, a különböző népzenékből és a jazzből hozott dallamvilága és szabadsága olyan egyveleget alkot, ami nem csak, hogy önmagában is gyönyörű zene, de ráadásul nagyon aktuális, ezredfordulós zene is egyben.” Sirály blogspot

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!