Program


FOLKEMBASSY KLUBEST
2

FOLKEMBASSY KLUBEST

FolkEmbassy-klubestek minden hónap utolsó keddjén!

„Revival adatközlők” és „FolkAréna” – a FolkEmbassy új klubja: táncház, buli, közös gondolkodás

Aktuális előadásokFolkEmbassy-klubestek minden hónap utolsó keddjén!

FolkAréna: Élet a népi kultúrával, élet a népi kultúráért, élet a népi kultúrából” – öt éve indult a Halmos Béla program – eredmények és víziók: a táncházmozgalom legfontosabb intézményeinek képviselői.

„Revival adatközlők” és „FolkAréna” – a FolkEmbassy új klubja: táncház, buli, közös gondolkodás

A zenész, énekes, táncos hagyományőrző mesterek – oly életidegen elnevezéssel: adatközlők – sorra költöznek az égi táncházakba... Olyan vendégekkel, „Revival adatközlők”-kel beszélgetünk a táncházmozgalom szárba szökkenésének időszakáról, akik e mesterek közelségében ismerhették meg azt a paraszti világot, amelyben táncaink, dalaink születtek. Az általuk közvetített történetek, élmények, tapasztalatok mindnyájunk számára útmutatással, szellemi táplálékul szolgálhatnak.

Minden második alkalmat egy-egy olyan témának szentelünk, amelyről a mozgalom meghívott közösségvezetői, szakmai irányadói egymástól többé vagy kevésbé eltérő nézőpontot képviselnek. A felvetett gondolatok segíthetnek abban, hogy aki akar, tudatosabban formáljon véleményt egy-egy kérdésben. Ezek az alkalmak a „FolkAréna” alcímet viselik, a beszélgetésekbe reményeink szerint majd a közönség is aktívan bekapcsolódik.

A házigazda, illetve a beszélgetések moderátora: Rosonczy-Kovács Mihály, a FolkEmbassy Junior Prima díjas zenekarvezető prímása.

21:00-21:30 Zenél a Hungarian FolkEmbassy
21:30-22:15 Beszélgetés.
22:15-22:30 Közös éneklés a táncházmozgalom legszebb dalaiból
22:30 Táncház

A FolkEmbassy tagjai, állandó vendégei: Kubinyi Júlia – ének, Rosonczy-Kovács Mihály – hegedű, Bede Péter – szaxofon, Könczei Bálint – brácsák, Lakatos Dávid – bőgő

További alkalmak:

április 28.: Revival adatközlők: Berecz András
május 26.: FolkAréna: „Erdélyi táncházmozgalom, erdélyi világzene-világ”; Bethlendi András és Könczei Csongor
június 9.: Revival adatközlők