Program


CSÁNGÁLLÓ LEMEZBEMUTATÓ KONCERT

CSÁNGÁLLÓ LEMEZBEMUTATÓ KONCERT

A Csángálló Zenekar 2009-ben alakult, jelenlegi felállásukban 2014 óta játszanak, immár nemzetközivé téve az együttes összetételét.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 1. péntek, 20:05

Zenei anyanyelvüknek a gyimesi és moldvai csángók népzenéjét tekintik, melyre építkezvén folyamatosan tágítják érdeklődési körüket, repertoárjukat és hangszeres tudásuk határait. Erdély páratlanul gazdag kincsestárából szívüknek egyaránt kedves Kalotaszeg, Mezőség vagy akár Székelyföld zenéje, melyeket egyedi hangszereléssel közelítenek meg, ezáltal is túllépve a fúvós és vonós zenekarok közti általános ellentéteken.
Ezzel párhuzamosan nyitottak a Balkán titokzatos és izgalmas világa felé, s annak kulturális öröksége iránt. Legyen szó Románia, Bulgária, Macedónia, Török- vagy épp Örményország varázslatos muzsikájáról. Zenéjükben főként eredetiségre és a fiatalos lendületből fakadó dinamikus játékmódra törekednek, rengeteg improvizációval fűszerezve.

“Hisszük, hogy a zene a közös nyelv az emberek között!
S azt is, hogy e rohanó világban még mindig, mindenkinek szüksége van táncra, éneklésre és mulatságra. Ezáltal a megújulásra, mely szépíti a lelket s szellemet egyaránt.”

Közreműködik: Bahorka, Zimber Ferenc, Szabó Csobán Gergő 'Bakter'

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!