Program


BFF2018 - Sergent Garcia (F), Pompás Kalotaszeg
2

BFF2018 - Sergent Garcia (F), Pompás Kalotaszeg


 több


Az Esemény helyszíne: Várkert Bazár
Az Esemény időpontja: 2018-05-25 19:00

Műsor:

19.00-20.00: Bekecs Táncegyüttes (Nyárádszereda) Eszencia című műsora

A Bekecs Táncegyüttes a gazdag néptánc hagyományokkal rendelkező erdélyi Nyárádszeredáról érkezik.
Az 2014-es Fölszállott a Páva tehetségkutatón is sikeres csoport Eszencia című műsorában Erdély nagy tánchagyománnyal rendelkező településeinek (Nyárádmagyarós, Mezőmadaras, Mezőbánd Feketelak, Méra, Bogártelke és Inaktelke) és táncos egyéniségeinek motívumaiból építkezik, szem előtt tartva az eredeti táncok természetességét.

Kísér: Üver Zenekar

Az Üver zenekar tagjai ahányan vannak, annyi félék, de egyvalami összetartja őket: a népzene szeretete és tisztelete. Népzenei repertoárjuk univerzumszerű tágulásban van, hiszen elég sok felhívást kapnak ilyen-olyan zenei összeállításra, néptáncfesztiválok zenei kíséretére. Mindemellett vannak nekik is külön-külön ínyenc kedvenc „adatközlő” zenészeik, kiknek csodálatos muzsikáját igyekeznek minél eredetibb formájában megismerni és átvenni, majd továbbítani az éppen arrafelé kíváncsiskodó, vagy csak egyszerűen mulatni vágyó embertársaiknak.
„Zenélünk, mert jól esik!”

20.30-22.00: Sergent Garcia (F)

A kolumbiai cumbiából, a Puerto Ricó-i bombából, a jamaikai reggae-ből és a sokszínű kubai zenei hagyományból gazdagon merítő, mindezt a kortárs tánczenével elegyítő Sergent Garcia lesz a fesztivál egyik külföldi fellépője. Művésznevét a Zorro című sorozat antihőse, Sergent Garcia után választotta a Franciaországban élő zenész. A „salsamuffin” műfaj megteremtője 20. jubileumi koncertturnéja keretében érkezik a világ legjobb bulizenekarával a Budapest Folk Festre.

22.30-23.30: Pompás Kalotaszeg - kalotaszegi zenészegyéniségek megidézése.

Erdély talán legszínesebb, leggazdagabb zene, tánc és tárgyi örökségével rendelkező tájegységének zenéjét és táncait mutatja be a Pompás Kalotaszeg című produkció. Ritka az ilyen alkalom, amikor ennyi kiváló zenész muzsikál együtt! A Pompás Kalotaszeg produkció szereplői: Navratil Andrea, Koncz Gergely, Vizeli Balázs, Major Levente, Soós Csaba, Gombai Tamás, Varga István „Kiscsipás”, Mohácsy Albert, Nagy Zsolt, Havasréti Pál, Papp Endre, Éri Márton és az Ordasok Táncegyüttes.

23.30-tól folkkocsma a borteraszon

A Bekecs Táncegyüttes lesz a házigazda a folkkocsmában, ahol a gazdag repertoárral rendelkező, fiatal népzenészekből álló Üver Zenekar muzsikál. Az együttes ars poeticája: „Zenélünk, mert jól esik!”. Mi pedig azt tesszük hozzá: „Táncoljunk is, mert jól esik!”


Jegyárak:

május 25.
Elővételben 2500 Ft, a helyszínen 3000 Ft

május 26.
Elővételben 2500 Ft, a helyszínen 3000 Ft

A vasárnapi programokra ingyenes a belépés!

 

Ajánló


A Meybahar zenekar egészestés programja, külföldről meghívott zenészbarátaik megtisztelő közreműködésével. Harmadik alkalommal a…

Vaszi Levente és tanítványa, Vrencsán Anita mindketten olyan előadó egyéniségek, akik leghitelesebb fiatal…