Program


Bazseva

Bazseva

5 fiatal bazsevás 2013-ban elhatározta, hogy megmutatja, a magyar népzene sosem mehet ki a divatból, hisz megunhatatlan, mint a hazaérkezés. Ide született sorsunkkal sok kincs mellett ezt a zenei csodát is ajándékul kaptuk.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. június 5. szombat, 19:00

Bazseva
koncert és táncház

Bazseválni annyit jelent, zenélni, mi több, muzsikálni!

5 fiatal bazsevás 2013-ban elhatározta, hogy megmutatja, a magyar népzene sosem mehet ki a divatból, hisz megunhatatlan, mint a hazaérkezés. Ide született sorsunkkal sok kincs mellett ezt a zenei csodát is ajándékul kaptuk. A Budapesten és annak agglomerációjában élő zenész fiatalok - akiket összeköt a magyar népzene szeretete - közös zenei anyanyelvünkön, az „anyazene” autentikus nyelvén szólnak hozzánk. Eredeti formájában, egyszerű teljességében, mély hagyománytisztelettel. Archív felvételek alapján dolgoznak, és annak őserejét próbálják továbbközvetíteni napjaink urbanizált világába.

Mert a magyar népzenének vitathatatlan létjogosultsága van a városokban is. Dallamvilága egyedülálló, ritmusos, ezerarcú. Felépítése ösztönösen bölcs, és zsigerig hatol. A népdalok szövegei pedig örökérvényű életbölcsességet hordoznak, aktuális, személyre szabott üzenetekkel. Ez a Bazseva missziója. Eljuttatni mindenkihez ezt az üzenetet, és megértetni: ez nem rétegzene. A magyar népzene a bázis, egyfajta zenei origó.

A zenekar tagjai:
Nyitrai Tamás - hegedű
Papp Endre - brácsa
Szabó Dániel - cimbalom
Bognár András - bőgő

A koncerten közreműködik:
Paár Julcsi

A produkciót követően TÁNCHÁZ a Pajtában. Az esemény zenés-táncos rendezvénynek minősül, így csak védettségi igazolvánnyal látogatható (a védettségi applikáció bemutatása is lehetséges). A kormányrendelet értelmében azonban kiskorúakat nem áll módunkban beengedni, akkor sem, ha szüleik kísérik őket.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!