Program


Balogh Kálmán & Gipsy Cimbalom Band feat. BRANKA, Putri Pop, Zűrös Banda
3

Balogh Kálmán & Gipsy Cimbalom Band feat. BRANKA, Putri Pop, Zűrös Banda

A Gipsy Cimbalom Band hat virtuóz muzsikus kísérlete a roma muzsika, a dzsessz, a flamenco, a szving, a klezmer és a ragtime ötvözésére.A formációhoz ezúttal a magyar-szerb származású énekesnő, Básits Branka csatlakozik.
 több

Balogh Kálmán & Gipsy Cimbalom Band feat. BRANKA

A Gipsy Cimbalom Band hat virtuóz muzsikus kísérlete a roma muzsika, a dzsessz, a flamenco, a szving, a klezmer és a ragtime ötvözésére. A végeredmény: páratlanul változatos és univerzális, minden pillanatban újabb és újabb meglepetést rejtegető zene. A zenekarnak sajátos és különleges világa van, melybe belefér számos európai ország, amelyben cigányok játszanak népzenét, dzsesszt, vagy bármiféle szórakoztató zenét: belefér az instrumentális és a vokális muzsika, s bár a hangszerelés Balogh Kálmán cimbalma köré rendeződik, a bőgőre, hegedűre, gitárra vagy trombitára sem kevesebb fény vetül.

A formációhoz ezúttal a magyar-szerb származású énekesnő, Básits Branka csatlakozik. Branka jelenléte új utakat nyithat meg a zenei együttműködésben, hiszen a magyar és szerb népdalok mellett a balkán zenéjét is hitelesen adja elő, szenvedélyes és egyedi előadásmódja révén pedig azonnal magával ragadja a közönséget.

Balogh Kálmán - cimbalom
Básits Branka - ének
Bede Péter - szaxofon
Frankie Látó - hegedű
György Mihály - gitár
Kovács Ferenc - trombita, hegedű, ének
Novák Csaba - nagybőgő


Putri Pop

A PutriPop egy világzenei elképzelés, amely egy sajátos hangzásvilágot képvisel, úgy a felvételeken, mint a szinpadon.
A PutriPop, hagyományos dallamok ötvözete az erdélyi cigányzenével, megtarva azok eredeti szövegét és fontos tényezője, hogy saját szövegű dalokat is alkosson. Hagyományos vonóshármas felállás, gombos és billentyűs harmonikák vendégpárosításával, könnyed szövegvilágú hegedű-énekcentrikus folklor.

Zenekari tagok:
Bíró Szabolcs (Báró Maszkura): Ének, Harmonika
Szilágyi Tóni: Hegedű
Könczei Bálint: Brácsa
Johannes Olsson: Harmonika
Boros Gábor: Nagybőgő
 

Zűrös Banda

Az együttes a magyar nép- és világzenei színtér kimagasló zenekarainak tagjaiból verbuválódott. A zenekar alapításban - a tagokat összekötő több éves barátság mellett - leginkább az játszott szerepet, hogy mindannyian rajonganak a magyar és modern balkáni zenéért.

Első lemezük a Fonó Budai Zeneház gondozásában jelent meg 2015 szeptemberében. A megjelenés után szinte azonnal, igen erős nemzetközi mezőnyben felkerült a világ legrangosabb világzenei toplistájának, a World Music Charts Europe-nak legjobb albumai közé.

Zenéjükben a népzenei témák és dalok (magyar, szerb, macedón, bolgár) stílushűen szólalnak meg, miközben a ritmusszekció modernebb hangzással támasztja alá a gyönyörű dallamokat. Érzelmes dalok és pörgős tánczenék jellemzik a Zűrös koncerteket.

Tagok:
Básits Branka (Junior Prima Díjas) – ének
Bede Péter – szaxofon
Babcsán Bence - szaxofon
Varga Kornél – gitár
Boros Attila – basszusgitár
Kertész Ákos – Dob