Program


Balázs János Liszt díjas zongoraművész koncertje

Balázs János Liszt díjas zongoraművész koncertje

Balázs János ezúttal Dubrovay László műveit mutatja be

 több

Balázs János Liszt- és Prima-díjas zongoraművész. 2002-ben, 13 évesen felvételt nyert a Zeneakadémia különleges tehetségek osztályába. Az egyetem befejezéséig hat nemzetközi zongoraverseny győztese. 2011-ben megkapta a fiatal művészeknek járó legnagyobb elismerést, a Junior Prima Díjat.

19 ország művészei közül az Európai Koncerttermek Szövetsége neki ítélte a Rising Star Díjat. Európa, Amerika és Ázsia legismertebb koncerttermeinek állandó vendége. Olyan termekben aratott hangos sikert, mint: Bozar, Musikverein, Barbican, Concertgebouw, Palau de Musica, Cologne Philharmonia.

A Snétberger Központ tanára. A Gramofon-díjas művész munkásságát a lengyel állam is kitüntetéssel ismerte el. Budapestért-díjas, a pécsi Liszt Ferenc Társaság Örökös tagja. Gyerekeknek tartott ingyenes klasszikus zenei ismeretterjesztő koncertjeit már több mint 10 ezren látogatták. 2016-ban a Budapesti Bazilika előtt egyedülálló szabadtéri zongoraestet adott, amely bebizonyította, hogy a klasszikus zene képes több mint 10 ezer ember számára maradandó élményt okozni.

Hitvallása, hogy a zene csakis a lélek legmélyebb és legőszintébb érzelmeiből születhet meg.

„Zsenialitása predesztinálja, hogy egészen különleges karriert fusson be. Az én számomra teljesen korlátlan az ő tehetsége.”(Vásáry Tamás, Kossuth-díjas zongoraművész, karmester)

Ajánló


A hagyományos szerdai táncház, mulassatok velünk! A „szerdai Fonótáncház”, mindenkori elnevezésétől függetlenül fogalommá…

BUDAPEST FOLK FEST - BERKA EGYÜTTES MOLDVAI ÉS VONÓS TÁNCHÁZA (HELYSZÍN: FONÓ BUDAI…

Ezen a rendhagyó estén két Nyugat-afrikai zenét játszó, abból inspirálódó együttes találkozik.