Program


Babel Sound - Flamenco est

Babel Sound - Flamenco est

Flamenco est: exkluzív spanyol vendégművészekkel, Pirók Zsófiával és Lippai Andreával

 több

19:30 - Kapunyitás
20:00 – Flamenco show

Vérbeli flamenco |Tüzes ibériai hangulat | selymes sangría és tapas

Mi mással várhatnánk a közönséget a tánc világnapja előtt egy nappal, mint egy mesebeli flamenco show-val. Andalúzia varázsát érezhetjük ezen a különleges estén, ahol két fantasztikus flamenco táncművészt – Pirók Zsófiát és Lippai Andreát – kísérnek kiváló zenészek, akik egyenesen Sevillából érkeznek hozzánk. A Babel Sound Hangjai kultúrsorozat ez alkalommal a spanyol életérzést közvetíti, ahol nemcsak a zene és a tánc, de a gasztronómia is tetten érhető.

Tavaly a tánc világnapján Zsófi az évad legjobb pályakezdő táncművésze díjat kapta a Magyar Táncművészek Szövetségétől. Most április 28-án ő és édesanyja, Lippai Andrea, a többszörösen kitüntetett táncművész, a FlamenCorazónArte Táncszínház alapítója táncolnak nekünk andalúz dallamokra. Spanyolországból utazik hozzánk erre az estére a neves flamenco énekesnő, Elena Morales, gitáron Maria Serrano (Kanada) és Juan José Bando játszik, az ütőhangszereken pedig most is Tar Gergelyt hallhatjuk, aki állandó tagja többek között a Cuba Ritmónak és a Ricardo Salsa Bandnek is.
Az erotikus és érzelem dús tánc és egyedi gitárjáték mellé sangria és tapas dukál, ami az est kulináris különlegességeként szerepel a Fonó kínálatában.

A flamenco után a Babel Sound Hangjai sorozatban a bolgár (május 12.) és az olasz (május 19.) kultúrával, zenével, tánccal és gasztronómiával ismerkedhetünk meg közelről a Fonóban. Természetesen a nyarat sem hagyja világzene nélkül tovarobogni a Babel Sound. A balatonboglári strandon elképesztő nemzetközi kulturális kavalkád lesz 2017. július 17-23. között. Ide érkezik ugyanis a világ zenéje, művészete, íze és illata: a Babel Sound Free interaktív világzenei fesztivál. A lehető leginteraktívabb módon, ráadásul ingyenesen!

Ajánló


Estas Tonne 2020-as nemzetközi őszi turnéja a járványhelyzet miatt a 2021-es évre tolódva…