Program


SZERB EST: Naked koncert, Babra táncház
2

SZERB EST: Naked koncert, Babra táncház

Etno-jazz Belgrádból, majd táncház
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 1. szombat, 20:00

Naked

A belgrádi Naked együttes zenéje a jazz-ben gyökerezik, de megannyi más ízesítéssel is büszkélkedik. Muzsikája a játékon és a játékosságon alapul, azaz állandó változásban van megannyi ösztönös rögtönzéssel és pillanatnyi hangulatokkal.
Hangzásukban ott van a funk lüktetése, a népzene számos motívuma, tört ritmusok, és egy kis pszichedélia, amely jórészt az effektezett harmonikahangoknak köszönhető. A teljes hangkép meghatározó eleme végig a szenvedélyes hegedű marad.

Babra

A Babra muzsikája a sokszínű délszláv népzenei vonal megvastagítója, miközben friss, zöld indákkal díszítője és színesítője is. Részben családi kötődésből adódóan, az együttes zenei identitását alapvetően két magyarországi multikulturális közeg, Bács-Kiskun megye és Budapest határozza meg. A dél-magyarországi térségben élő különböző népek muzsikájának hatását magában hordozó délszláv tamburazenét, valamint a balkán sűrűbb zenei hagyományát is hitelesen képviselve lett rövid idő alatt a Babra, a főváros egyik népszerű városi folk együttese. A fiatal zenészek a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen verbuválódtak zenekarrá…szinte családdá.

A kiváló, strukturált hangszerelésre, stílusos többszólamú vokális megszólalásra való törekvés jellemzi muzsikájukat, amit koncertjeiken elsöprő energiával és lendülettel mutatnak be. A koncertezés mellett a ma is élő Budapest környéki délszláv kulturális közösségekben találtak egy másik otthonra, ahol az aktív táncházas élet résztvevői zenéjükkel.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!