Program


SÉGERCZ FERI TRIÓ FEAT. SZOKOLAY DONGÓ BALÁZS, ÉG ALATTI 5
2

SÉGERCZ FERI TRIÓ FEAT. SZOKOLAY DONGÓ BALÁZS, ÉG ALATTI 5

Ségercz Ferenc az erdélyi csángó táncházak egyik elindítója volt Sepsiszentgyörgyön. Fő hangszere a pásztorfurulya, de más fúvosokon is játszik népzenét és világzenét.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 4. szombat, 20:00

Ségercz Feri trió feat Szokolay Dongó Balázs

Ségercz Ferenc az erdélyi csángó táncházak egyik elindítója volt Sepsiszentgyörgyön. Fő hangszere a pásztorfurulya, de más fúvosokon is játszik népzenét és világzenét. A muzsika és a zeneoktatás mellett a hagyományos technológiájú furulyakészítés mestere is. Szokolay-Dongó Balázs a magyar folk- és világzenei élet egyik legsokoldalúbb fúvós zenésze. Dudán, szaxofonon és mindenféle furulyán játszik népzenét és számtalan zenekarban közreműködve népzenei alapú improvizációt. A két muzsikus pár éve együtt is rendszeresen színpadra lép.

A zenekar tagjai:
Ségercz Ferenc - pásztorfurulyák
Ticusan János – koboz, gitár
Vitályos Lehel- nagybőgő

Közreműködik:
Szokolay Dongó Balázs – fúvós hangszerek


Ég alatti 5

 Az öt fiatalból álló Ég alatti 5 zenekar energikus muzsikáját 2015 óta hallhatja a közönség. Azóta számos budapesti és vidéki helyszínen felléptek. Műsoruk gerince saját szerzeményeikből áll, melyek stílusukban és lendületükben leginkább a 60-as évek hard-bop és modális jazz muzsikáját idézik, jellegükben mégis egyediek. Törekvésük egy saját, organikus hangzásvilág megtalálása - olykor természeti impressziókból vagy különböző népzenékből inspirálódva - és egy egyenes zene kialakítása. A tagok közti barátság, valamint Udvardi és Baló egymásra rímelő kompozíciói szabad teret nyitnak az élő zene áramlásának.

Udvardi Márton - trombita, szárnykürt
Kosztolánszki Dominik - szaxofonok
Baló Sámuel - zongora
Ujváry Flóra - nagybőgő
Richter Ambrus - dob

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!