Program


Meszecsinka és Tárkány Művek koncert
2

Meszecsinka és Tárkány Művek koncert

Péntek esti világzene

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 7. péntek, 20:00

A Meszecsinka - sokak szerint - tavaly elkészítette az év egyik legjobb hazai világzenei lemezét. A Tárkány Művek pedig újjáalakult és ha már így történt, akkor ők is felvettek egy albumot, amely a magyar gasztro kultúra örök témáját mutatja be kicsit másképp.

Meszecsinka

"(...) az új lemez már a felütéssel, ami pedig a második és harmadik dalban történik, az magasabb szinten rezeg, mint szinte bármi, amivel eddig dolgom akadt a műfajban. Ám itt már nincs különösebb dolgunk semmiféle műfajjal, az, hogy világzene, folk, ilyen-olyan pszichedelikus pop már csak hátráltathat, mert a műfaji kérdések és a velük való zsonglőrködés klisékké merevít és kiürít valamit, ami él, virul és teremtő erővel bír. Zene, hangszerelés, hangzás, ének és szöveg minden rögtől elemelve egyesül egy szakrálisabb térben, de ne ijedjünk meg ettől, mert ezzel együtt sodró erővel és karakán kontúrokkal felépített muzsikát hallunk - ráadásul olyan negyedórás végső elszállással, amit a legvérmesebb pszichedelikus rockzenekarok is címerré hímeznének -, valamiféle újjávarázsolt popzenét, aminek ugyan még felismerjük a zenei és hangzásbeli elemeit, de összességében ezeken már messze túljutottunk." (Lángoló Gitárok)

Oláh Annamária ének
Biljarszki Emil gitár,billentyű
Krolikowski Dávid ütős hangszerek
Vajdovich Árpád basszusgitár

Tárkány Művek

A Junior Prima díjas Tárkány Művek világzenét játszik. Az időről időre megújuló zenekar a Kárpát-medence népzenéjét jazz, reggae, pop elemekkel házasítja. 2010 óta Európa számos országában megfordult, a legnevesebb hazai és külföldi fesztiválokon játszott. A tagok sok más formációban, projektben, illetve színházi előadásban vettek, vesznek részt. Olyan neves előadókkal játszottak együtt, mint Dresch Mihály, Frank London, Izraeli Filharmonikusok Ágoston Béla, Fonó Zenekar, Szalonna és bandája, Mique Montanaro, Vujicsics együttes. A zenekar negyedik nagylemeze 2016-ban jelent meg Magyar konyha támad címmel, amelyen saját szerzemények, illetve népzenei feldolgozások is helyet kaptak.

Arday Dániel: bőgő
Bazsinka Mihály: szaxofonok, klarinét
Kész Petra: ének
Móser Ádám: harmonika, duda, furulya, kaval, zeneszerző
Szegő Dávid: dobok
Tárkány-Kovács Bálint: cimbalom, ének, szövegíró, zeneszerző

 

 

 

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!