Program


CIMBIÓZIS LEMEZBEMUTATÓ KONCERT

CIMBIÓZIS LEMEZBEMUTATÓ KONCERT

„Régóta járt a fejemben hogy az új Cimbiózis zenéjét egy kicsit rendhagyóvá teszem”.
„Főleg a kortárs zenéből és a 20. századi zenéből inspirálódtam és ebből hat kompozíció született. Rengeteg benne az improvizáció.” (Lukács Miklós)



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 10. csütörtök, 20:30

„Hosszú évek óta játszom szabad improvizációs zenéket, de mindig volt egy olyan vágyam hogy egy ilyen közegben tegyem ezt.” (Klenyán Csaba)
Cimbiózis: Lukács Miklós - cimbalom, Orbán György - bőgő, Baló István - dobok
Vendégek: Klenyán Csaba (klarinét), Jankó Attila (fagott)

Zenekarom harmadik lemeze -a Lux et Umbra- kapcsán a jól megszokott partnereim mellé, két kitűnő klasszikus zenész barátomat hívtam vendégül. Igazából nem vendégek Ők , - akit az ember az otthonában illendően fogad egy rövid időre, amíg el nem megy az illető - hanem társak. Bizalmas társakká váltak már az első próbákon.

Ha új lemezt készítek, szeretnék új utakon járni. Ez mindíg egy izgalmas feladat számomra, mert a legelejéről próbálom látni és érezni a zenét. Ha így gondolkodom, akkor nyilván a különböző műveknek, valamilyen szempontból,egy folyamat részeként, lépésről-lépésre, egységbe kell rendeződniük. Így lett ez a lemez is egy történet. Egy ciklus. Egy újabb sz(c)imbiózis köztünk, a zenében, a műfajokban.

Lux et Umbra. Fény és Árnyék. Az élet ajándéka mindkettő. Nem tudnánk élni nélkülük. Testvérek ők, holott a szemünk-ben ellentétei egymásnak. Végigkísérik tapintatosan az életünket, minden pillanatunkat figyelik és csöndesen befolyá-solják.
Felismerjük őket a mindennapokban?
Téli ablakunkon kitekintve, a fény meleg érintésére vágyunk, viszont a szikrázó nyári nap sugarától megpihennénk egy fa hűvös árnyékában.
Télen a fény felé? Nyáron az árnyékba?

Ha egyszer igazán megértenénk ennek a testvériségnek a működését, talán jobban tudnánk együtt élni velük.

Ezt a kérdést járja körül a Cimbiózis 5tet legújabb ciklusa, amelynek bemutató koncertje május 10-én lesz a Fonóban. A lemez a koncert napján a Fonó kiadásában jelenik meg.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!